KONYA’YA YAĞMAYAN KAR EKİN HASILATLARINI OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR

Doğanın, insan faaliyetleri yüzünden gün geçtikçe daha fazla zarar görmesi tüm canlıların yaşamı için ciddi tehdit oluşturuyor. Çevrenin kirlenmesi, ekosistemin dengesini bozarak küresel ısınmaya yol açıyor.

Konya’ya Yağmayan Kar Ekin Hasılatlarını Olumsuz Etkileyebilir

Konya’da Yağmayan Kar,Yağmur Şehrin Tarım Yapan Vatandaşlarına Zarar Verebiliyor. Özellikle Başrol Olan Buğday Arpa v.b Tarımsal Arazilere Maddi Hasar Verebilen Susuzluk Ve Kuraklık Geçen Seneye Göre Daha Büyük Olması Bekleniyor. Geçen Sene Orta Seviyeli Yağış Alan Konya Bu Sene Fazla Yağış Alamadı Çiftçilikle Uğraşan Vatandaşlar İse, Mevsim Şartlarına Uygun Ekilebilecek Alternatiflere Yönelmesine Sebep Oluyor Buda Bir Sonraki Sene Ürünün Az Ekilmesiyle Fiyatını Artmasına Sebep Oluyor.

Doğanın, insan faaliyetleri yüzünden gün geçtikçe daha fazla zarar görmesi tüm canlıların yaşamı için ciddi tehdit oluşturuyor. Çevrenin kirlenmesi, ekosistemin dengesini bozarak küresel ısınmaya yol açıyor. 

Sanayi devriminden bu yana fosil yakıtların kullanımındaki artış, insanlığın çevreye verdiği zararların başında geliyor. Fosil yakıt kullanımıyla atmosfere salınan sera gazı yoğunluğunun giderek artması, gezenin daha fazla ısınmasına neden olurken, küresel sıcaklık artışı da canlı türleri için oldukça tehlike arz eden iklim değişikliğini beraberinde getiriyor.

Küresel sıcaklığın artmasında emisyon salımının büyük rol oynadığını ortaya koyan uzmanlar, fosil yakıtlara yapılan yatırımın devam etmesi durumunda 2030-2052 yıllarında küresel sıcaklık artışının 1,5-2 dereceye ulaşacağı tahmininde bulunuyor.

Ekolojik Dengenin Gıdalara Etkisi Büyük;Özellikle Gübre Ve İlaçların Piyasaya Sürülmesiyle Dünyamızdaki Bitkiler,ve Canlılara Çok Büyük Zarar Veriyor.Doğaya Olan Etkisinden Dolayı Canlılarla Birlikte Zarar Gören Bitkiler,Ekiminden Hasılatına,Hasılattan Fabrikaya, Fabrikadan Rafa, Gelene Kadar Bir Çok İşlemden geçiyor.Peki Fiyatları Belirleyen Ana Faktör Nedir ? Aracılarmı ? Yada Üretici ? Hayır Değil; Ana Faktör Tohumlarda Tohum Üreticisi Çiftçiye Yani Üreticiye Satar Üretici Yetiştirerek Raflara Gönderir.Fakat Ekolojik Dengenin Bozulması Tohum Siyoları Yada Tohum Üreticilerini Ciddi Şekilde Etkiler Bunların En Basiti Yağmurun Yağmaması Yazları Mevsim Normallerinden Fazla Sıcak Olmasıdır.

KONYA (UHA) - İMRAN ÇAKIR

BELEDİYELER

EKONOMİ