YOZGAT'IN MEŞHUR YÖRESEL ARABAŞI YEMEĞİ PROGRAMI

Programa çok sayıda Yozgat'lı hemşehirliler ve misafirler katıldı.

YOZGAT'IN MEŞHUR YÖRESEL ARABAŞI YEMEĞİ PROGRAMI

Yozgat'lılar Dernekler Federasyonu'na bağlı Yozgat Derbent Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği; Yozgat'ın meşhur yöresel yemeği arabaşı programını 30 Aralık 2023 günü saat 19:00 da Ankara'da bulunan Yozgatlılar Dernekler Federasyonu binasındaki salonda gerçekleştirdi.

Yozgatlı hemşehirliler program sayesinde biraraya gelerek hasret giderdiler. 

Program kaside ile başladı. Sonra, Kuran-ı Kerim okundu. Sonra da,Derbentli şaire ait şiir okundu. Müteakiben açılış konuşması yapıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Yozgat Derbent Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bünyamin Çapraz ana hatlarıyla şunları söyledi. 

Geçmiş kalabalıktan bizi yapan kalabalığa geldik. Biz değerlerimizi geleceğe aktarıyoruz, aktarmalıyız.

Biz burada,memleketimizde olduğu gibi perdeleri,kalıpları söküp hep beraber buradayız.Başkanlığımız hizmetle geçti. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. 

Başkanın konuşmasından sonra,5 yıllık yaptıkları hizmetleri anlatan ve tekrar seçildiğinde hizmetlerine devam edeceğini ifade eden Köy Muhtarı Yılmaz Dursun konuştu. 

Ardından konuşan Yozgatlılar Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç'ta muhtelif günlerde arabaşı sohbetlerinin devam ettiğini, Ramazan geldiğinde de iftar yemeklerinin verildiğini,diğer ilçelerde de Belediye Başkanlarının destekleriyle etkinliklerin olduğunu söyledi. Birlik beraberlik adına Başkan çalışıyor. Birlik beraberlik daimi olsun.Bu birliğe sizde katkı destek verin dedi. 

Konuşmalardan sonra arabaşı yemeği ikram edildi. Söz konusu ikramdan sonra da program sona erdi. 

ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ