KOSOVA MİLLİ GÜNÜ KUTLAMASI

Çok sayıda Türkiye'de bulunan Kosova'lılarla, davetliler ve Türkiye'de bulunan Kosovalı sivil ve askeri öğrenciler katıldı.

KOSOVA MİLLİ GÜNÜ KUTLAMASI

Kosova Cumhuriyeti,Balkanlar’da yer alan denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Sırbistan, Makedonya, Arnavutluk ve Karadağ ile komşudur.Yönetim biçimi, parlementer demokrasidir.Başkenti Pristina olan Kosova'nın nüfusunun büyük çoğunluğu Arnavutluk kökenlidir. Yine nüfusun büyük çoğunluğu müslümandır.

Kosova; Balkanlar’da yer alan Yugoslavya'nın dağılmasından sonra verilen mücadelelerin sonrasında, 17 Şubat 2008 tarihinde bağımsızlığını ilan etti. 

Bu anlamda, Kosova Ankara Büyükelçiliği'nce;Kosova'nın bağımsızlığının kazanmasının yıldönümü nedeniyle,26 Şubat 2024 günü saat 19:00 da Ankara'da bulunan Divan Hotel'de resepsiyon verildi. 

Resepsiyona çok sayıda askeri ve sivil erkan ile diğer davetliler yanında, Türkiye'de öğrenim gören Kosovalı öğrenciler katıldılar.

Resepsiyon saygı duruşu yapılması ve Kosova ve Türkiye Milli Marşları'nın çalınması ile başladı.Müteakiben  konuşmalara geçildi.İlk konuşmayı Kosova Ankara Büyükelçisi Agon Vrenezi yaptı.Ardından T.C. Ticaret Bakanı Prof.Dr Ömer Bolat konuştu. 

Konuşmalarda iki ülkenin siyasal, kültürel, ekonomik, sosyal bağlarının kuvvetliliğinden ve sıcak ilişkilerin geçmiş yıllardan süregeldiği vurgulandı. 

Konuşmalardan sonra,Kosovalı müzisyenlerin icra ettiği müzik eşliğinde ikramlar sunuldu. Davetlilerde sunulan ikramları taddılar.Davetliler ikramları tadarken müzikleri dinleyerek ülke kültürünü de tanıma fırsatı buldular. 

Bu yıl 16.yıldönümü olan milli günün kutlanması adına verilen  resepsiyon,ikramların sunulmasından sonra sona erdi. 

 

ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ