DEPREMZEDELER İÇİN SANAT MERKEZİNDE GRAMOFON, BAĞLAMA VE NEY ZİYAFETİ

Kahramanmaraş’ta 2800 çeşit antika eşyanın olduğu sanat merkezinde depremzedeler için terapi mahiyetinde müzik sofrası kuruldu.

DEPREMZEDELER İÇİN SANAT MERKEZİNDE GRAMOFON, BAĞLAMA VE NEY ZİYAFETİ

SANAT MERKEZİNİN BAŞ KÖŞESİNDE GRAMAFON,BAĞLAMA VE NEY ÇALGILARI YER ALIYOR

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde Belediye tarafından afetzedelere psikolojik destek, moral ve motivasyon amaçlı sanat merkezi kuruldu. 150 metrekarelik sanat odasında yaklaşık 2 bin 800 çeşit antika eşya sergilenirken, afetzedeler de unutulmadı. Günlük ücretsiz olarak canlı müzik şöleninin yanı sıra, Maraşlıların çok sevdiği nostaljik gramofondan Neşet Ertaş, Zeki Müren gibi sanatçıların orijinal taş plak müzikleri, konuklara dinletiliyor. 

110 YILLIK GRAMOFON İLE TARİHE YOLCULUK YAPILIYOR
Sanat merkezinde adeta tarihe yolculuk yapılıyor. En az 5 asırlık Maraş’ın kültürü ve değerleri, müzikal şölenle afetzedelere takdim ediliyor. 

Geçmişi 100 yıldan daha geriye uzanan gramofonlar bir zamanların en ünlü müzik çalarlarıydı. Günümüzde kullanılan cd’lere benzeyen ve onlardan daha büyük olan plaklara kaydedilen sesleri bir iğne ile kendine has bir tasarımı olan hoparlörden dışarıya veren gramofonlar artık tarihi eser olarak değerlendiriliyor.  

Gelişen teknolojiyle beraber günümüzde çok küçülen müzik çalarlar karşısında eski itibarını kaybetmiş gibi gözükse de hala hayranları var ve gramofonlara sahip olmak için çok büyük miktarda bedel ödüyorlar. Sesleri daha net vermesi, kendine has bir ses kalitesi ile de dinleyenlere farklı bir zevk yaşatan gramofonlar, görmek isteyenler sanat merkezine akın ediyorlar.
 

HAKKARİ (UHA) - NECMİ ERTUŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ